Sportarts

Profiteer van deskundige begeleiding

Sporten is in Nederland zeer populair. Nederlanders sporten regelmatig in georganiseerd en ongeorganiseerd verband. Daarnaast is er een grote groep die (weer) wil gaan sporten. Allen willen het maximale uit hun sport halen en verantwoord bezig zijn. Bij blessures kan een snelle en deskundige diagnose en behandeling veel tijd besparen.

 

 

SMA Olympia

Het sportmedisch adviescentrum (SMA) Olympia is opgericht in 2003. Het SMA Olympia richt zich op alle (recreatieve) sporters en is zeer actief in de begeleiding van topsport.  Het SMA is een van de centra in Nederland waarvoor een erkenning voor een Topsport Medisch Samenwerkingsverband (TMS) is aangevraagd en toegezegd. Landelijk is deze registratie in januari 2010 ingevoerd.

Op dit moment zijn binnen het SMA een drietal ervaren sportartsen werkzaam die spreekuur draaien op de twee verschillende lokaties. 

 

www.SMAolympia.nl 

 

Het SMA Olympia werkt met gespecialiseerde sportartsen. Zij stellen diagnoses, behandelen blessures, geven adviezen en doen preventieve sportmedische onderzoeken. Op de alle lokaties wordt nauw samen gewerkt met verschillende sportmedische disciplines waaronder inspanningsfysiologie, (sport-)fysiotherapie, dietitiek, cardiologie, en ortomanuele geneeskunde. Daarnaast maken de sportartsen deel uit van een uitgebreid netwerk aan medisch specialisten waardoor rechtstreekse consultatie en snelle doorverwijzing mogelijk is.

Het SMA Olympia is gecertificeerd volgens het kwaliteitskeurmerk van de Stichting Certificering Actoren in de Sport (SCAS), en is aangesloten bij de landelijke federatie voor sportmedische instellingen (FSMI).

Voor informatie of het maken van afspraak kan u dagelijks terecht op de twee vestigingen van SMA Olympia. De sportarts is op vrijdag middag op Medisch Centrum IBIS aanwezig, en eventueel op afspraak op andere momenten in de week.

 

 

Medisch Centrum IBIS | Van der Hooplaan 237, 1185 LN Amstelveen | 020 - 640 50 26 | info@mcibis.nl