Corona – COVID-19 situatie binnen Medisch Centrum IBIS

Als fysiotherapie praktijk zijn wij geopend voor leveren van zorg. Dit doen we met alle zorgvuldigheid volgens de regels van het RIVM en op alle adviezen vanuit onze branchevereniging.

Op welke wijze?
Telefonisch en online zijn we bereikbaar voor afspraken op de praktijk of voor inplannen van een e-consult (e-health).
Indien u ivm diverse redenen( ziekte, quarantaine, risico groep) niet naar de praktijk kan komen kunnen wij hulp op afstand bieden in de vorm van e-consult (e-health). Daarbij kunnen we een persoonlijk oefenprogramma bieden via een app.

Beleid Corona maatregelen:  

Met ingang van zaterdag 26juni volgen wij volgen het landelijke (para-)medische beleid draagplicht mondkapjes. Dit betekent:

Medewerkers en patiënten hoeven in de openbare ruimtes, gangen wachtkamer geen neus- mondmasker meer te dragen mits de 1,5 meter afstand gewaarborgd wordt.

Als het niet mogelijk is 1,5 meter afstand te houden is het dragen van neus-mondmasker verplicht. Concreet betekent dit dat de therapeuten en de patient een neus-mondmasker draagt bij lichamelijk onderzoek en fysiotherapeutische behandeling binnen de 1,5 meter afstand.

De algemene maatregel om zoveel mogelijk 1,5 meter afstand houden, blijft de standaard in het gehele centrum. De praktijk is daarop ingericht en aan de maatregelen die daarvoor al zijn genomen (inrichting wachtkamers, ruimte in de sportzalen, looproutes) zal niets veranderen.

Wij vragen u bij iedere afspraak de vragen van de gezondheidsverklaring te doorlopen.

Bij aankomst in de praktijk staat een hygiene zuil voor handenhygiene.

 

Wat kunt u van ons verwachten en wat verwachten wij van u? 

-Wij houden rekening met alle adviezen van het RIVM

-Blijft thuis bij gezondheidsverschijnselen (koorts >38gr, hoesten of verkoudheid)

–Blijf thuis indien er een van uw gezinsleden koorts heeft >38gr en of u obv de adviezen van het RIVM in quarantaine moet

-Wij schudden geen handen

-Een mondkapje dragen in de openbare ruimtes (wachtkamer, gangen, oefenzalen) is niet verplicht mits de 1,5 meter gewaarborgd kan worden.

-In de behandelkamer wanneer geen 1,5 meter gewaarborgd kan worden is het dragen van een mondkapje verplicht voor zowel de fysiotherapeut als de patient.

-Wij vragen u bij binnenkomst u handen te desinfecteren met de aanwezige zuil in de wachtkamer.

-Wij vragen u een gezondheidsverklaring in te vullen. De triage wordt telefonisch al met u doorgenomen.

-Eigen handdoek meenemen bij ieder bezoek

-HealthCity sportschool is geopend. De ingang van de sportschool is onder begeleiding van de fysiotherapeut en met gebruik van hygiene middelen (desinfectspray) en via onze eigen opgang. 

 

Uiteraard houden wij de adviezen en beleidsvoering van de Nederlandse overheid, het RIVM, VWS en onze beroepsgroep continue in de gaten. Indien zich weer veranderingen voortdoen zullen wij u nader informeren.

Onze therapeuten zullen de zorg voor u op een zo optimale wijze, in afstemming met u, blijven continueren en waarborgen. Samen zorgen voor elkaar! 

Wij blijven u ondersteunen en zorg leveren!