Oncologische revalidatie

Wanneer de diagnose “kanker” wordt gesteld, heeft dat een behoorlijke impact op uw leven. Het is wetenschappelijk bewegen dat een trainingsprogramma een positief effect heeft, zowel voor, tijdens als na de behandeling van uw specialist. Het programma dat Medisch Centrum IBIS biedt is een specifiek (trainings-)programma gemaakt voor de oncologische patiënt, ongeacht de ernst en fase van de medische behandeling. Het programma wordt aangepast aan uw huidige functioneringsniveau, waardoor u een persoonlijk en op maat geschreven programma volgt.  

Maak direct een afspraak

Voor-/tijden-/ of na behandeling van een oncologisch traject (begeleid) willen blijven bewegen?

Als oncologisch- & oedeem fysiotherapeut begeleid ik je graag. Met ieder een eigen doel en eigen instapniveau, maken we een plan voor u op maat. Zo proberen we het energieniveau op peil te houden/goed te leren verdelen en daarbij toch het beste uit jezelf te halen.

Patiënten ervaren door dit programma dat zij:

  • Meer energie hebben 
  • Zich fitter en fijner voelen 
  • Zich zekerder voelen 
  • Een gezondere bloeddruk hebben 
  • Bewegen leuk (zijn gaan) vinden 
  • Minder angstig zijn 
  • Minder last hebben van oedeem 
  • Positiever in het leven staan 
  • Een verandering in hun leefstijl hebben. 
  •  

De aanpak van Medisch Centrum IBIS is gericht op het terugkrijgen en/of behouden van uw (actieve) levensstijl, met als doel ‘blijven genieten van het leven ondanks de omstandigheden’. 

“Ik heb zoveel meer energie zodat ik meer aan kan in mijn sociale leven!”

Begeleiding binnen Medisch Centrum IBIS is veelal op individuele basis. Sommige onderdelen kunnen in groepsverband worden aangeboden.  

Individuele fysiotherapie behandelingen (hands-on) kunnen onderdeel zijn van het behandelplan om voorwaarden te creëren voor aanvang van het trainingsprogramma, bijvoorbeeld bij pijnlijke bewegingen en/of verminderde beweeglijkheid van de schouder bij borstkankerpatiënten. Hands-on behandelingen naar behoud van mobiliteit van bijvoorbeeld de gewrichten of wervelkolom, kan gedurende het gehele traject een rode draad blijven en wordt, wanneer geïndiceerd, zeker ingezet.  

Binnen de oncologische tak van Medisch Centrum IBIS wordt er nauw samengewerkt met onze oedeemtherapeute en diëtiste.  

Onco-Coaching

Naast de fysiotherapeutische behandeling bij mensen met kanker kan de oncologiefysiotherapeut ook een coachende en adviserende rol spelen voor collega fysiotherapeuten, huisartsen en andere hulpverleners.

Tevens is zij ook een coach voor de patiënt en zijn of haar familieleden. 

De aangesloten fysiotherapeuten hebben een uitgebreid netwerk van zorgverleners, waarbij expertise van groot belang is. Hierdoor kan er geholpen worden met doorverwijzingen naar andere specialisaties of advies worden gegeven over behandelmogelijkheden.

OncoNet

Sanne Boels is als fysiotherapeut met specialisatie Oncologie aangesloten bij OncoNet. De missie van de stichting Onconet is de realisatie van toegankelijke en kwalitatief goede fysiotherapeutische begeleiding bij het behouden of herwinnen van fitheid voor patiënten met kanker.  

Meer informatie over OncoNet of over Fit tijdens en/of na kanker vindt u in de flyer van Onconet

onconet-flyer

Stichting Tegenkracht

Stichting Tegenkracht biedt kankerpatiënten sportbegeleiding op maat. Sportmedisch verantwoord en naar jouw eigen wensen. “Sporten helpt je tijdens de wedstrijd van je leven”. Je krijgt het vertrouwen in eigen kunnen terug. 

Tegenkracht is er voor mensen met kanker vanaf het moment van diagnose. Kankersoort of leeftijd zijn niet van belang. Zij zijn er voor iedereen.

Onze oncologisch fysiotherapeuten werken direct samen met Stichting Tegenkracht om invulling te geven aan het sportprogramma op maat. 

Meer informatie over Stichting Tegenkracht of over Fit tijdens en/of na kanker vindt u op hun website. 


Onze Oncologie fysiotherapie specialisten

Sanne Boels

Specialismen: Fysiotherapeut, Revalidatietherapeut, Oedeemfysiotherapeut, Oncologie